| av Øyvind Thue | Ingen kommentarer

Regjeringen får kjeft

Det er ikke bare utelivsbransjen som får svi som følge av de nye reglene.

Leder Sandra Riise i statens eget Regelråd lurer på om myndighetene legger rapporteringsansvar over på bedriftene for å gi egne kontrollorganer mindre jobb. Hun mener de nye reglene er dårlig gjennomtenkt. Er det snart noen igjen som mener de nye reglene er et vettugt tilskudd til Regjeringens mål om å avbyråkratisering?

«Dette ser ut til å være en tendens, og er stikk i strid med regjeringens mål om forenkling for næringslivet, sier Riise».

Denne er det viktigste poenget:

«Generelt er Riise og rådet også misfornøyde med at det mangler tilstrekkelige vurderinger av alternativer og konsekvenser av nye dokumentasjons- og rapporteringskrav som pålegges næringslivet»

Dette har bartenderne og bussjåførene ment siden i fjor høst. Godt vi får med oss Regelrådet og at DN nå plukker opp saken.

Vi i foreningen er glade for at regjeringens støtteapparat selv reagerer på de nye reglene. Det er veldig bra nyheter for oss lavtlønnede, frivillige kulturarbeidere, bussjåfører og alle andre som ikke fortjener å sitte igjen med mindre for innsatsen!

Les hele saken på DN.no her

Legg igjen en kommentar