| av Øyvind Thue | Ingen kommentarer

Dagbladet.no – Nå drar svenskene hjem

Dagbladet skriver i dag at Josefine Alfaia Amado (30) har fått nok. Etter fire år som servitør på Aker Brygge reiser hun tilbake til Sverige. Hun gir Siv Jensen skylda.

Ikke bare svenskene tvinges til å slutte i jobben:

– Nå skal jeg ta trucksertifikat og satser på å få jobb på et lager. Jeg elsker å være bartender, men blir nødt til å bytte bransje, sier Asle Helmann (41) fra Sørlandet til Dagbladet.

Flere ansatte i restaurantlivet melder om ulik praksis knyttet til administrasjonskostnader, og at mange nå velger å slutte.

NHO beklager utfallet og LO kaller det tyveri

Vi har lenge vært enige i NHOs utspill om at dette er den dårligste løsningen både for arbeidstakere og arbeidsgivere. NHO har ikke hatt annet valg enn å anbefale en nullkostnads- modell til sine medlemmer.

Claes Delp og resten av LO virker fremdeles overrasket over at deres medlemmer og andre i bransjen selv må punge ut for de nye utgiftene.

Siv Jensen like sta og ignorant

Siv Jensen, står fremdeles på sitt, og mener dette er til det beste for de ansatte på sikt. Dette på tross av at hun ikke stiller opp til debatt, eller kan vise til en reel konsekvensutredning. Det vet vi som er på gulvet er tøv og i miste fall ignorant. LO vil aldri klare å heve lønnen til restaurantansatte en brøkdel av den faktiske reduksjonen de gjennomgår nå.

– Det er bred prinsipiell enighet om at tips bør behandles likt som annen lønn. Forslaget har vært på høring, og flertallet av høringsinstansene er positive. Det gjelder blant annet LO og Fellesforbundet som støtter dette fordi de ønsker ordnede forhold i arbeidslivet. Det ønsker jeg også. Jeg har tro på at ansatte og arbeidsgiver i fellesskap vil finne ut av rimelig avlønning, sier hun.

Vi i servicetilfolket.no lurer på hvordan i all verden Siv Jensen kan stå og si at høringsinstansene har vært enige her? Det virker ikke som om partene har snakket sammen i det hele tatt, og vi mener at dette må tilbake til Stortinget til ny behandling.

Les hele artikkelen på dagbladet.no her.

Servicetilfolket.no er startet av Foreningen for bartendere, servitører og kokker. Vi kjemper mot denne galskapen som Siv Jensen har stelt istand.

Bli med oss i kampen. Helt gratis, uten forpliktelser og for ALLE som er berørte av denne fadesen:

Er du fagorganisert?
Ønsker du å delta på aktiviteter?

Legg igjen en kommentar