Foreningen for Bartendere, servitører og kokker

Denne personvernerklæringen omhandler hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger om våre medlemmer i Foreningen for Bartendere, servitører og kokker (heretter Foreningen).

Publisert: 10.02.2019

Personvernerklæringen inneholder opplysninger du ifølge personopplysningsloven og personvernforordningen har krav på når det samles inn opplysninger fra deg, som registreres via nettstedet vårt eller andre kilder. Personvernerklæringen inneholder også generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for personopplysninger vi behandler er Styrets leder J. Sander Johannessen.

Kontaktopplysninger er:

E-post: [email protected]
Telefon: 41453884

Databehandler er MailChimp. Dine data blir trygt oppbevart her, og det er også igjennom MailChimp at vi sender ut mail. For å lese MailChimp sine retningslinjer for databehandling, venligst se her (link)

Hvilken data samler vi inn

Dataene vi samler inn er Navn, e-post, postnummer, og hvorvidt man er fagorganisert eller ikke, samt om man ønsker å delta som frivillig ved Foreningens aktiviteter.

Hva bruker vi dataen til.

I hovedsak så vil vår database kun brukes til statistikk, samt å kunne vise til medlemsmasse. Dette i forbindelse med forhandlinger mellom partene i arbeidslivet (NHO og LO), samt relevante departement.

-Navn og epost samles inn for å sikre ekte brukere, bekrefte medlemskap, samt å kunne sende informasjon til våre medlemmer angående Foreningens aktiviteter.

-Postnummer samles inn for å kartlegge hvor våre medlemmer holder til. Dette gjør vi for å fokusere arbeidet der medlemmene er.

-Tilhørighet til fagorganisasjon samles likeledes inn for statistiske formål i forbindelse med samtaler og forhandlinger mellom partene i arbeidslivet.

Under ingen omstendigheter vil aktiviteter/forhandlinger Foreningen gjør, medføre at enkeltpersoners data blir gitt ut.

Databehandler

Dersom du melder deg inn via innmeldingsskjema, vil dine data lagres hos vår databehandler er MailChimp. Dine data blir trygt oppbevart her, og det er også igjennom MailChimp at vi sender ut mail. For å lese MailChimp sine retningslinjer for sikker databehandling, vennligst se her https://mailchimp.com/about/security/

Formålet med vår behandling av opplysningene

For å kunne administrere og sikre våre medlemmers interesser, behandler vi opplysninger for å kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg som medlem. Våre forpliktelser fremgår av foreningens vedtekter. 

Vi oppbevarer også kontaktopplysninger på tidligere medlemmer for å kunne gjenkjenne deg dersom du kommer tilbake som medlem, samt å etterleve regnskapsmessige krav. Rettslig grunnlag for dette er «berettiget interesse» samt lovpålagte forpliktelser.

Cookies (informasjonskapsler)

Nettsiden bruker cookies via Google Analytics for å gi best mulig innhold, en god brukeropplevelse og tekniske forbedringer. All data som samles inn er 100% IP- anonym og kan ikke kobles til en bestemt person

Hvilke rettigheter har du som registrert hos oss

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av de personopplysningene vi har om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og sperre ditt navn mot markedsføring fra oss. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside:  www.datatilsynet.no

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta kontakt med Foreningen på e-post eller telefon som oppgitt over under kontaktinformasjon. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Vi oppbevarer opplysninger om deg så lenge du er medlem. Når du melder deg ut sletter eller anonymiserer vi opplysninger vi ikke lenger er pålagt å oppbevare ut fra andre rettslige forpliktelser.

Hvordan sikrer vi opplysningene

Foreningen tar informasjonssikkerhet på alvor og vil gjennom nødvendige tiltak sikre dine opplysninger som behandles hos oss. Kun Foreningens styre som har behov for opplysninger for å gjennomføre våre forpliktelser overfor deg vil få tilgang til personopplysninger om deg.