| av Øyvind Thue | 2 kommentarer

VGTV: Fellesforbundet føler seg lurt av regjeringen

VGTV spurte rundt om de nye skattereglene for tips.

NHO Reiseliv holder fast i at arbeidsgiver har sin fulle rett til å dekke meromkostningene av tipsen før den deles ut til den ansatte.

«Sånn forstod ikke vi det da det var ute på høring», svarer Clas Delp fra Fellesforbundet. De godkjente skatteendringene på vegne av arbeidstakerne.

Fellesforbundet føler seg lurt.

Dette må finansministeren avklare, siden det er hun som har kommet med forslaget, fortsetter han.

Siv Jensen hadde ikke tid til å svare VGTV…

VGTV måtte nøye seg med statssekretær Jørgen Næsje som mener at Finansdepartementet har vært tydelige på at arbeidslivet selv må ordne dette.

Vi i servicetilfolket.no mener VGTV tegner et godt bilde av dilemmaet her. Partene i arbeidslivet blir ikke enige, og de ansatte taper uansett utfall. Vi har lenge oppfordret NHO og Fellesforbundet om å tvinge regjeringen til å revurdere lovendringen.

Gjestene som ble intervjuet av VGTV mente forøvrig at tipspengene bør gå til servitøren og være skattefrie.

Se videoen på VGTV her:

2 kommentarer

Anonym

apr 4, 2019, 10:00 pm Svar

Tror virkelig regjeringen at dette er til gode for de ansatte? Tenk deg situasjonen du er i som servitør… du får litt tips av gjesten men må alikevel trekke skatt og arb.giver avgift pluss div. kostnader arbeidsgiver har av beløpet… tenk deg også arbeidsgivers situasjon.. de kan ikke gi alt det de synes arbeisdtager fortjener da dette koster bedriften for mye… så hvem tjener på dette i bunn og grunn? Ja…. riktig… kan ikke si mer….

Patrick

jun 6, 2019, 7:33 am Svar

Dette er ikke bare urettferdig for servitører, hva med drosjesjåfører som fortsatt håndterer all kontantomsetning selv. Eller snekkeren som får en hundrelapp i hånda av en gammel dame som var fornøyd, hva med bilvaskere, ja det er mange som sper på inntekten sin med tipsen. Disse er nå prisgitt en fair arbeidsgiver som ikke trekker arbeidsgiveravgift også før netto tips blir utbetalt. Solberg-regjeringen må være den mest arrogante noensinne!! Hilsen drosjesjåfør.

Legg igjen en kommentar